Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

ZDRAVÁ VÝŽIVA U ERUWEN
Kopečky 1064/2
69106 Velké Pavlovice
tel: +420 774 181098
napište nám
Fcb: VAŘENÍ - NEVAŘENÍ U ERUWEN
PROVOZNÍ DOBA po - pá: 9-12 14-17hod

NOVINKY

arr3úprava e-shopuMilí zákazníci, došlo k úpravám obsahu e-shopu. Zúžili jsme sortiment na produkty Serafin, Sonnenor,...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 235 Kč
skladem
naše cena 235 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 235 Kč
skladem
naše cena 235 Kč
skladem

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

Velmi 52% Ujde to 43% Moc ne 2% Vůbec 3%

27. 04. 2018 | Recepty

Jahelný koláč, aneb vytuněná jahelná kaše

(bezlepkový, vegan, bez cukru)

250g jáhly (jáhly si na noc namočím a ráno pořádně propláchnu horkou vodou)
700 ml mandlového mléka
špetka soli
2lčíce medu
skořice
kokosový olej
3 větší jablka

Nejdříve pořádně propláchneme jáhly horkou vodou. Dáme do hrnce s mlékem a vaříme cca 25 minut v hustou kaši, na konci přimícháme lžíci medu či jiného sladidla (v poslední době ráda používám čekankový sirup) a lžíci kokosového oleje. Natlačíme do dortové formy a dáme vychladit.
Mezitím si očistíme jablka, zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Takto připravená jablka dáme do kastrůlku s troškou vody a necháme přejít varem, nakonec přidáme skořici a dosladíme medem či javorovým sirupem. Jablka navrstvíme na ztuhnutou jáhlovou hmotu a posypeme "grankem" (smícháme raw kakao a kokosový cukr).

Tento pokrm může být jako skvělá svačina pro děti i dospělé, či nahradí moučník.

Receptem jsem se inspirovala u Kuchařky ze Svatojánu.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ