Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Jahelný koláč, aneb vytuněná jahelná kaše

Jahelný koláč, aneb vytuněná jahelná kaše

(bezlepkový, vegan, bez cukru)

250g jáhly (jáhly si na noc namočím a ráno pořádně propláchnu horkou vodou)
700 ml mandlového mléka
špetka soli
2lčíce medu
skořice
kokosový olej
3 větší jablka

Nejdříve pořádně propláchneme jáhly horkou vodou. Dáme do hrnce s mlékem a vaříme cca 25 minut v hustou kaši, na konci přimícháme lžíci medu či jiného sladidla (v poslední době ráda používám čekankový sirup) a lžíci kokosového oleje. Natlačíme do dortové formy a dáme vychladit.
Mezitím si očistíme jablka, zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Takto připravená jablka dáme do kastrůlku s troškou vody a necháme přejít varem, nakonec přidáme skořici a dosladíme medem či javorovým sirupem. Jablka navrstvíme na ztuhnutou jáhlovou hmotu a posypeme "grankem" (smícháme raw kakao a kokosový cukr).

Tento pokrm může být jako skvělá svačina pro děti i dospělé, či nahradí moučník.

Receptem jsem se inspirovala u Kuchařky ze Svatojánu.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Doprava

 

 

 

Kde nás najdete

ZDRAVÁ VÝŽIVA U ERUWEN
Kopečky 1064/2
69106
Velké Pavlovice

OTEVÍRACÍ DOBA:

 Z DŮVODU STĚHOVANÍ DO NOVÝCH PROSTOR

ZAVŘENO - DO 7.6.2020

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.