Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

ZDRAVÁ VÝŽIVA U ERUWEN
Kopečky 1064/2
69106 Velké Pavlovice
tel: +420 774 181098
napište nám
Fcb: VAŘENÍ - NEVAŘENÍ U ERUWEN
PROVOZNÍ DOBA po - pá: 9-12 14-17hod

NOVINKY

arr3Spuštění e-shopuPřesně po roce fungování našeho kamenného obchůdku, který sídlí ve Velkých Pavlovicích, se nám... arr3Přírodní deodoranty, které fungujíPo dlouhém hledání funkčních přírodních deodorantů, jsme vybrali tyto české lahůdky z dílny paní...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 235 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

Velmi 53% Ujde to 45% Moc ne 1% Vůbec 1%

27. 04. 2018 | Recepty

Jahelný koláč, aneb vytuněná jahelná kaše

(bezlepkový, vegan, bez cukru)

250g jáhly (jáhly si na noc namočím a ráno pořádně propláchnu horkou vodou)
700 ml mandlového mléka
špetka soli
2lčíce medu
skořice
kokosový olej
3 větší jablka

Nejdříve pořádně propláchneme jáhly horkou vodou. Dáme do hrnce s mlékem a vaříme cca 25 minut v hustou kaši, na konci přimícháme lžíci medu či jiného sladidla (v poslední době ráda používám čekankový sirup) a lžíci kokosového oleje. Natlačíme do dortové formy a dáme vychladit.
Mezitím si očistíme jablka, zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Takto připravená jablka dáme do kastrůlku s troškou vody a necháme přejít varem, nakonec přidáme skořici a dosladíme medem či javorovým sirupem. Jablka navrstvíme na ztuhnutou jáhlovou hmotu a posypeme "grankem" (smícháme raw kakao a kokosový cukr).

Tento pokrm může být jako skvělá svačina pro děti i dospělé, či nahradí moučník.

Receptem jsem se inspirovala u Kuchařky ze Svatojánu.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ