Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.



        

Wayusa 100g

Wayusa 100g

skladem

 

Skladem: 2 ks
Číslo produktu: 1178
naše cena bez DPH: 171 Kč
naše cena s DPH (15 %):
197 Kč

do košíku:
  ks  

„Chutnější než káva, zdravější než čaj.“

 

Wayusa je odvar připravený z listů stromu ilex guayusa, který po staletí pijí původní obyvatelé v povodí řeky Napo v ekvádorské Amazonii. Wayusa je příbuzná cesmíny paraguayské, známé jako yerba maté, ale její chuť je docela jiná. Má podobný obsah kofeinu jako káva a dvakrát více antioxidantů než má zelený čaj. Její čokoládově nasládlá kouřová chuť je nezaměnitelná. Mezi čaji i jinými přírodními nápoji nenajdete ani zdaleka podobný!

 

Indiáni Kičua pijí wayusu každé ráno před svítáním. Celou noc ji nechávají nad ohněm, aby se u něj ráno setkali, s prvními doušky si navzájem vyprávěli sny z uplynulé noci a hovořili o plánech pro nadcházející den. Několik šálků v ranních hodinách jim dodá sílu pro fyzicky náročnou práci v pralese. Pravidelné konzumaci se přisuzuje blahodárný vliv na zažívání (na rozdíl od kyselinotvorné kávy), očistu ledvin a močového měchýře, vyrovnání hladiny cukru v krvi, detoxikaci a očistu těla vůbec. Wayusa také podněcuje milostný život a plodnost obou pohlaví. U žen v období menopauzy harmonizuje hormonální hladinu. Popíjením wayusy se zbavíte únavy a dodáte svému tělu potřebnou energii a celkově zvýšíte svou pozornost. Vzhledem k jejím antibakteriálním účinkům lze wayusu použít také zevně a to jako obklady na infekci kůže.

 

Naše wayusa roste bez jakéhokoliv chemického ošetření, je ručně sbírána i zpracována. Pitím wayusy podporujete fairTRADE projekt, jehož cílem je poskytnout ekvádorským indiánům ekologicky udržitelný zdroj příjmů. 
 

Jak wayusu připravit?
 

Základní příprava: Plná polévková lžíce /cca 5 g/ na hrnek /2,5 dcl/. Přelijte vroucí vodou a nechte louhovat 5 minut. Takto vyluhované lístky nevyhazujte, můžete je ještě využít na tradiční způsob.
 

Tradiční způsob: 2-3 polévkové lžíce zalijte 1 litrem vody a nechte alespoň pět minut jemně probublávat na mírném ohni. Čím déle, tím bude vaše wayusa silnější. Jednou připravenou wayusu nevyhazujte, je možné ji ještě 2-3 x převařit, případně k ní přidat trochu nové. Časem si vytvoříte vlastní postup a vám vyhovující intenzitu nápoje.
 

Další možnosti: Zkuste wayusu jemně na sucho opražit a poté vylouhovat ve french pressu, případně pomlít na jemno a připravit v moka konvičce. Z wayusy je možné připravit vynikající ledové čaje či smoothies s ovocem. Připravenou wayusu vychlaďte, přidejte citron či limetku, třtinový cukr, med či jiné sladidlo nebo třeba zázvor či kokosové mléko.
 

Experimentujte, každý doušek wayusy vám dodá novou energii!


Způsob balení:

v papírovém sáčku o hmotnosti 100 gramů
 

– trvanlivost: 12 měsíců

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.