Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

ZDRAVÁ VÝŽIVA U ERUWEN
Kopečky 1064/2
69106 Velké Pavlovice
tel: +420 774 181098
napište nám
Fcb: VAŘENÍ - NEVAŘENÍ U ERUWEN
PROVOZNÍ DOBA po - pá: 9-12 14-17hod

NOVINKY

arr3Spuštění e-shopuPřesně po roce fungování našeho kamenného obchůdku, který sídlí ve Velkých Pavlovicích, se nám... arr3Přírodní deodoranty, které fungujíPo dlouhém hledání funkčních přírodních deodorantů, jsme vybrali tyto české lahůdky z dílny paní...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 235 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

Velmi 52% Ujde to 45% Moc ne 1% Vůbec 2%

27. 04. 2018 | Recepty

Vrstvený salát se semínkovým chlebem

Jedu v barvách, hlavně v zelené . Mám ráda tyto jednoduché vrstvené saláty. Naspod dávám jakékoliv zelené listy včetně špenátu, divokých bylin, co najdu na zahradě. Zakápnu kvalitním olejem a jablečným octem. A nahoru navstvím, co doma najdu. Tentokrát bio sýr, avokádo, oranžovou papriku a opražený semínkový chlép, který jsem před tím narychlo upekla.
 
Semínkový bezlepkový chléb:
500g semínek: lněné, chia, dýňové, konopné, apod., 4 vejce, 180g zakysané smetany, lžička soli. Nechala jsem chvíli semínka nasát vlhkost. Dala jsem do vymazané formy a pekla. V receptu bylo péct 20 minut, ale pekla jsem dobrou 3/4 hodinu. Asi mi ta trouba už hůře peče...Nebo jsem tam dala moc velké vejce. Milujeme tento chlebík lehce nasucho opražený. Nakonec jsem celý salát posypala pažitkou. Jelikož jsem tam dala jablečný ocet, tak jsem už ani nesolila. Jeho chuť je pro mě dost výrazná. Jo a velmi, velmi jemně jsem nazdobila balzamikovým krémovým octem...

Tip: semínka i ořechy je dobré předem máčet, pro lepší stravitelnost. Lněné semínko je dobré si načerstvo pomlet. Nebo pořádně kousat. Aby se do vás ty vzácné živny dostaly...a neprošly jen trávícím traktem ven.