Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Sušené ovoce, ořechy, semínka » Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE


        

Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE

Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE

skladem

 

Skladem: 5 ks
Číslo produktu: 302

do košíku:
  ks  

Popis

Tipy na použití:

  • hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte
  • pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky balzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami
  • lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava
  • guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti
  • kari petrželová polévka – recept je zpracovaný na straně 10 v Dobrotách podzim 2014
  • kuskusový salát – recept je popsán na straně 21 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty – recept je na straně 26 v Dobrotách léto 2014
  • nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládajte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým nebo slunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici
  • polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu
  • domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
  • součást náplně do quiche
  • pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
  • do salátů – výborně se doplňují s rukolou
  • do těstovin, rizota, na pizzu

V Dobrotách podzim 2014 se na straně 24–25 dočtete spoustu tipů a receptů, jak sušená rajčata popužít.

Složení

Rajčata sušená* 85 %, sůl 15 %. Může obsahovat stopy lepku. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 734 kJ / 174 kcal
Tuky: 1,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 33,7 g
z toho cukry: 22,6 g
Bílkoviny: 12,8 g
Sůl: 12,56 g

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Se zpracováním osobních údajů můžete vyjádřit námitku úpravou svých preferencí ochrany soukromí.