Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

ZDRAVÁ VÝŽIVA U ERUWEN
Kopečky 1064/2
69106 Velké Pavlovice
tel: +420 774 181098
napište nám
Fcb: VAŘENÍ - NEVAŘENÍ U ERUWEN
PROVOZNÍ DOBA po - pá: 9-12 14-17hod

NOVINKY

arr3Spuštění e-shopuPřesně po roce fungování našeho kamenného obchůdku, který sídlí ve Velkých Pavlovicích, se nám... arr3Přírodní deodoranty, které fungujíPo dlouhém hledání funkčních přírodních deodorantů, jsme vybrali tyto české lahůdky z dílny paní...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 235 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Jak se vám tyto stránky líbí?

Velmi 53% Ujde to 45% Moc ne 1% Vůbec 1%

15. 03. 2018 | Recepty

Adzuki muffiny

ADZUKI MUFFINY

Korpus:
400 gramů uvařených fazolí adzuki (černých, červených,...) / cca 160 gramů fazolí v suchém stavu
80 gramů pohankové mouky
70 - 100 gramů datlí + 100 ml vody
50 gramů kvalitního kakaa
3 polévkové lžíce lněného semínka
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 čajová lžička jedlé sody
1/4 čajové lžičky soli

Krém:
1 balení kokosové šlehačky
1 balení ztužovače šlehačky (ze zdravé výživy)
100g kvalitní hořké čokolády

Místo krému můžeme použít roztopenou čokoládu s trochu rostlinného mléka. Muffiny po vychladnutí touto čokoládou polijeme a dozdobíme kokosem a ovocem.


 Nejdříve si na noc namočíme adzuki do vody. Ráno propláchneme a v nové vodě uvaříme cca 3/4hodiny.

Mezitím si nameleme nebo rozmixujeme lněné semínko na mouku. Přidáme datle a cca 100ml vody a necháme datle změknout. Mám silný mixér, takže stačí chvilku, pokud máte slabší, je lepší si datle též namočit do vody den předem. Umixujeme v hladký sladký krém, který nám nahradí vyšlehané vajíčko s cukrem. Přidáme fazole a znovu promixujeme v hladkou hmotu. Přendáme do mísy, přidáme mouku, kokosový olej, kakao a jedlou sodu. Umixujeme ručním mixérem, nebo můžeme i vymíchat ručně. Nakonec někdy přidám trochu medu nebo jiného sladidla, podle toho jak jsou datle sladké. Plníme do košíčků na muffiny a pečeme na 180 stupnů cca 35 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Jak muffiny chládnou, připravíme si krém. Roztavíme čokoládu ve vodní lázni a umixujeme mixérem s metličkou s kokosovou šlehačkou a ztužovačem. Stačí cca 2 minuty. Nazdobíme na vychladnuté muffiny a posypeme kokosem, goji či jiným ovocem, dle sezony. Já mám goji stále v kuchyni, tak je to moje oblíbené sypání na dezerty, ale ráda používám i čerstvé ovoce. Takto připravené muffiny skladujeme v lednici)

-tip: pokud chystám muffiny na druhý den, zdobím šlehačkou až před podáváním, aby nebyla oschlá..


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ